“Jeg har klart fået et bedre socialt liv.”
Kvinde, 24 år – i terapi for bulimi.
Læs flere anmeldelser her…

Behandling af spiseforstyrrelser

Jeg tilbyder behandling af din spiseforstyrrelse med udgangspunkt i din situation. Gennem støttende samtaleterapi – baseret på tæt opfølgning og støtte – arbejder vi aktivt sammen for at give dig et liv uden din spiseforstyrrelse.

Jeg har særligt fokus på behandling af anoreksi, bulimi, tvangsmæssig overspisning og ortoreksi.

Individuel terapi – behandling i trygge rammer
Hvis du går i terapi hos mig, vil vi samarbejde om at finde nye måder, du kan bruge til at berolige dig selv på. Det vigtigste er, at du lærer at gennemskue dine følelser og reagere på dem uden at gøre skade på dig selv gennem dine madvaner.

Det er min vigtigste opgave at støtte dig i forløbet, og du vil opleve, at jeg møder dig i øjenhøjde, og at vi er sammen om det her. Jeg tilbyder et rum til dig, hvor alt er acceptabelt, og det er altid mit mål, at du føler dig tryg og respekteret. Vores samtaler tager udgangspunkt i din situation, og du vil ikke føle, at der bliver talt henover hovedet på dig. Jeg er den nysgerrige lytter, der kan hjælpe dig videre. Min nysgerrige tilgang er helt essentiel for mig, og jeg møder derfor altid mennesker uden filter og fordomme.

Jeg behandler spiseforstyrrelser på to forskellige måder:

1
Den første del er symptombehandling, der er baseret på kognitiv terapi. Det handler om at adfærdsregulere og derigennem minimere dine symptomer. Hvis du eksempelvis lider af bulimi, vil dit symptom være i form af fremprovokeret opkast. Denne handling – at kaste op – får den funktion, at hver gang du oplever et dilemma eller modgang, bliver det en form for afløb. Det er en følelsesmæssig reaktion, hvor du gennem mad oplever en trøst, og herefter kaster du så at sige dine problemer op. Gennem adfærdsregulering bliver du i første omgang bevidst om din adfærd, og det er altafgørende, at du tager ansvar og forholder dig til din adfærd.
2
I behandling af spiseforstyrrelser arbejder jeg med de bagvedliggende mønstre i dit liv. I fællesskab finder vi frem til, hvorfor du har denne forstyrrelsesadfærd. Der ligger ofte en masse frustration og andre bagvedliggende faktorer, der får udløb i spiseforstyrrelsen. Denne del af behandlingen er en vekslen mellem fokus på adfærd og de følelser og problemer, der ligger til grund for din spiseforstyrrelse. Vores samtaler vil derfor ikke primært tage udgangspunkt i dine madvaner, men det er naturligvis også del af behandlingen. Jeg finder det dog vigtigt, at dreje fokus væk fra mad, kalorier og vægt, og derfor bliver du ikke kontrolvejet eller målt undervejs i forløbet.

Gruppeterapi

Jeg tilbyder terapi- og støttegrupper for dig med spiseforstyrrelser. I terapigruppen får du mulighed for at tale med andre i samme situation. Her kan du trygt og under tavshedpligt dele dine oplevelser og tanker.

Du skal være mellem 17-25 år og lide af en spiseforstyrrelse.

Jeg starter en ny gruppe for dig, der lider af tvangsmæssig overspisning / BED med start slutningen af januar 2022. Ring eller skriv for flere oplysninger.

Ring på 60149085 eller book en tid.

Du skal igennem en forsamtale for at kunne deltage i gruppen.

Eksempel på redskab

Et konkret redskab, som flere af mine klienter bruger, er at skrive tanker ned, hvis tankemylderet begynder at fylde for meget i hverdagen. Du skriver alle bekymringer, følelser og tanker ned – store som små – og lægger dem på en hylde indtil vores næste samtale.

På den måde kan du i højere grad nyde at være sammen med din familie og dine venner og ikke lade tankemylderet overtage alle dine relationer.