Symptomer på spiseforstyrrelser

Det er hårdt at leve med en spiseforstyrrelse. Hvis du har en spiseforstyrrelse, vil du ofte føle dig ensom og opgivende i hverdagen. Du kæmper med lavt selvværd, og måske har du oplevet selvmordstanker eller tanker om at gøre skade på dig selv. Det kan være, at du skammer dig over din krop og over dit konstante fokus på mad og kalorier, og isolerer dig derfor fra din familie og dine venner. Dét at være social med andre føles ofte uoverskueligt.

Der findes mange forskellige spiseforstyrrelser, og symptomerne er derfor også forskellige – måske kaster du op, tvinger dig selv til at motionere efter meget strikse regler eller tæller kalorier før hvert måltid. Mad er blevet det altopslugende fokus i alle vågne timer.

Du er meget mere end dine madvaner

I behandlingen af din spiseforstyrrelse handler det om, at du bliver bevidst omkring de frustrationer og følelser, som du har, og at det er en naturlig del af at udvikle sig som menneske.

Gennem terapi vil du blive tilbudt andre perspektiver på, hvordan du ser dig selv, og hvordan andre ser dig. Din forståelseshorisont og din tankegang bliver udvidet, og du vil få redskaber til, hvordan du fremover kan handle og aflede din opmærksomhed, når du mærker frustration og modgang. Vigtigst af alt, lærer du at tage ansvar for dit eget liv og ændre din adfærd.